Uluslararası Bilimsel Öğrenci Kongresi ALIS (A Look Into Science)-ALIS in Neuroland

Uluslararası Bilimsel Öğrenci Kongresi ALIS (A Look Into Science)-ALIS in Neuroland


Kongrede, “bilinç’’ teması etrafında bu alanda yaptığı çalışmalar ile tanınan University of Sussex’ten Prof. Dr. Anil Seth; University of College London’dan Michael Faraday ödüllü Evrimsel Biyolog Prof. Dr. Nick Lane; ameliyat sırasındaki beyin çalışmaları ile tanınan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hugues Duffau; Boston ve Harvard Üniversitelerinde ders veren Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Andrew Budson bir panel oturumunda katılımcılarla “bilinç” hakkında konuşacak.
 
İlham konuşmaları konseptinde ise tıp öğrencilerine başarıları ve hayatlarıyla örnek olacak Harvard Üniversitesi listesindeki tek Türk bilim insanı olan Fizik Mühendisi Doç. Dr. Canan Dağdeviren’in yanı sıra, Acıbadem Maslak Hastanesi hekimleri Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay ve Çocuk Genetik Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Alanay gibi sağlık profesyonelleri öğrencilerle bir araya gelecek.
 
Sosyal konuşma konseptinde ise Türkiye’nin dört bir yanında “Başarı” alanında seminerler veren Mümin Sekman, “Başarı Bilinci” konuşmasıyla tıp öğrencilerinin başarı yolculuklarına katkı sağlayacak.
 
Kongrede, İleri Düzey Medikal Simülasyon ve Eğitim Merkezi CASE’de, Da Vinci Robotik Cerrahi’den 3D printer eğitimine, kahve demlemeden yüzmeye pek çok alanda onlarca atölye de gerçekleştirilecek.